Logo

אודות

דוד

נעים להכיר

סטוריטלר עסקי ואסטרטג תקשורת ושיווק.
יועץ אסטרטגי לבניית מותגים משפיעים, מובילים ורווחיים.

הבעלים של deStory לייעוץ, פיתוח וליווי עסקים
שרוצים להרוויח מההשפעה שלהם לטובה.

בעל ניסיון של 17+ שנים בליווי מותגים בינלאומיים ומקומיים, בניהול התקשורת השיווקית, אסטרטגיית התוכן, וביצירת שיח חיובי עם קהלי היעד; מרצה באוניברסיטאות ובבתי ספר לדיגיטל ותוכן; מלווה חברות בתכנון והוצאה לפועל של מהלכי מיתוג ואסטרטגיה; מנחה קבוצות וסדנאות לימוד והעשרה על סטוריטלינג כדרך חיים להשגת כל יעד.

שימשתי בעבר כסמנכ”ל במשרד הפרסום d-say; בעל סטרטאפ בתחום הסיפורים הקצרצרים; מנהל מחלקת התוכן והמדיה החברתית ב-Great Digital Partners; מנהל התוכן והקהילות בקבוצת שטראוס; מנהל ניו-מדיה, מרקום וניהול משברים במשרד היח”צ לניאדו תקשורת, ועוד.

סטוריטלינג היא היכולת לשתול רעיון

מחולל שינוי באמצעות סיפור מעורר השראה

כן, גם לי נמאס לשמוע מהמילה סטוריטלינג.

זאת בהחלט המילה השחוקה והמאוסה ביותר של עולם היזמות והשיווק. אבל למרות כל הבאז-וורד סביב הביטוי הזה, עובדה שעדיין אנחנו לא “קונים” כל “סיפור” שמוכרים לנו.

אם נשכח לרגע את התפישות השגויות, ונזכור שמדובר באחת מהאמנויות העתיקות בעולם, נצליח לדמיין שוב, איך בזכות סיפורים, שסיפרו לנו, שגדלנו עליהם, שצפינו בהם – התפתחנו, גדלנו, והפכנו למי שאנחנו היום.

  • כל דבר שאנחנו רואים מול עינינו, התחיל קודם כל בסיפור, ברעיון, בחזון של מישהו, שהוא שיתף עם אחרים, ששיתפו אותו עם אחרים אחריהם.
  • כך נולדו סיפורי עמים.
  • כך נוצרו מותגי ענק שהתחילו מרעיון של מישהו מעורר השראה.
  • כך נוצרת מציאות.
2002
אחראי הדרכה ומכירות
2002
2005
אחראי ניו-מדיה, ניהול משברים ומרקום
2005
2010
מנהל תוכן וקהילות
2010
2012
מנהל מחלקות תוכן ומדיה חברתית
2012
2015
מייסד ומנכ"ל סטארט-אפ בתחום התוכן SHORTS
SHORTS
2015
2016
סמנכ"ל קריאייטיב ותוכן | d-say
2016
2018
מייסד ומנכ"ל
2018

הרקע שלי

בעל ניסיון של 17+ שנים בליווי מותגים בינלאומיים ומקומיים, בניהול התקשורת השיווקית, אסטרטגיית התוכן, וביצירת שיח חיובי עם קהלי היעד; מרצה באוניברסיטאות ובבתי ספר לדיגיטל ותוכן; מלווה חברות בתכנון והוצאה לפועל של מהלכי מיתוג ואסטרטגיה; מנחה קבוצות וסדנאות לימוד והעשרה על סטוריטלינג כדרך חיים להשגת כל יעד. היכרות מבוססת, מעמיקה ואישית עם ארגז הכלים של העסקים של העידן החדש.

עוד עליי

שימשתי בעבר כסמנכ”ל במשרד הפרסום d-say; בעל סטרטאפ בתחום הסיפורים הקצרצרים; מנהל מחלקת התוכן והמדיה החברתית ב-Great Digital Partners; מנהל התוכן והקהילות בקבוצת שטראוס; מנהל ניו-מדיה, מרקום וניהול משברים במשרד היח”צ לניאדו תקשורת, ועוד.

מתחביביי: סקרנות אינסופית מאנשים, שזירת מסרים לסיפורים, חיפוש תמידי אחר השראה, למידת כל מה שקורה “מאחורי הקלעים” של סרטים, סדרות וספרים, טיולים ומסעות, ואוכל טוב. חייבים גם אוכל טוב במסע הזה.

הסיפור שלי לא יעניין אותך...

הבעלים של deStory לייעוץ, פיתוח וליווי עסקים
שרוצים להרוויח מההשפעה שלהם לטובה.

בעל ניסיון של 17+ שנים בליווי מותגים בינלאומיים ומקומיים, בניהול התקשורת השיווקית, אסטרטגיית התוכן, וביצירת שיח חיובי עם קהלי היעד; מרצה באוניברסיטאות ובבתי ספר לדיגיטל ותוכן; מלווה חברות בתכנון והוצאה לפועל של מהלכי מיתוג ואסטרטגיה; מנחה קבוצות וסדנאות לימוד והעשרה על סטוריטלינג כדרך חיים להשגת כל יעד.

ספר לי עוד

זה לא משנה אם אנחנו יזמים עם רעיון, חברה מסחרית גדולה, מנהיגים של קבוצה או ארגון, או עסק של “One-Man-Show”. אם נפעל באותה האסטרטגיה של המותגים והמנהיגים המשפיעים והעשירים ביותר בעולם, אז נוכל ליהנות מאותם הרווחים שהם זוכים להם מעצם בחירתם להוביל סביב רעיון, סיפור, ערך, או מסע מעורר השראה:
  • השפעה
מכירות וסגירת עסקאות בסקיילים גבוהים עם לקוחות רלוונטיים ו”בשלים לשלם את המחיר” – עבור הפתרון שיצרת עבורם. 
  • הובלה
קהל אוהד, משלם, ממליץ ורווחי סביב העשייה העסקית שלנו, שעוזר לנו להגשים את הרעיון שלשמו יצאת לדרך מלכתחילה.
  • רווחיות
הגשמת חזון עסקי, ואפילו עוד קצת עודף להגשמת ה-Business Lifestyle שתמיד רצית לעצמך, ושיוביל אותך לסיפור ההצלחה של חייך. 

אשמח לעמוד לרשותך כשהמילים הולכות לך לאיבוד, כשהחיבור בין רעיון, מסר ומכירה קצת משתבש, כשהדרך להזמין ולהשיג קהל אוהד ומתעניין הופכת למסובכת, ובעיקר כשבוער בך להשפיע, להוביל ולהרוויח, בעיקר את עצמך – ונדרשת יד מכוונת במסע המדהים הזה.

לשירותך דוד אלהרר | סטוריטלר ואסטרטג עסקי

לקוחות מספרים על דוד אלהרר

על קצה המזלג:

סטוריטלינג ככלי להשגת יעדים

אסטרטגיה זו הבחירה בדרך, שתשיג עבורנו את המטרה בצורה המהירה, היעילה והמשתלמת ביותר מבין הדרכים העומדות לרשותנו. בניית מותג היא קודם כל אסטרטגית. אין בניית מותג ללא אסטרטגיה, מכיוון שאסטרטגית בוחרים להיות מותג עוד לפני שמישהו מכתיב אותנו / העסק שלנו ככאלה.

“מותג הוא בסך-הכל רעיון שלוקח את עצמו ברצינות”. אין הבדל בינינו לבין המותגים המובילים והמשפיעים בעולם, מלבד הובלת רעיון מתוך השפעה, ברצינות, בעקביות ובהתמדה. הבריף המרכזי לכל בניית מותג מתחיל בהגדרת רעיון, מטרה משותפת עם הקהל שנרצה לדבר איתו, לעזור לו, לעבוד מולו, להשפיע עליו, או למכור לו (זה הכל אותו דבר).

בחירה בדרך של השפעה, הובלה ורווחיות בזכות רעיון גדול, רלוונטי ובעל ערך לקהל גדול (מעגל השפעה). בניית מותג היא בעצם הבחירה בהיכרות לפני מכירה, בהענקת ערך ללא צורך ברכישה, וביצירת מעגל השפעה שכבר יידע לייצר את השפע.

אסטרטגיית מותג שמחוברת לעשייה מתוך הענקת ערך, שמועבר בסיפור מעורר השראה, לקהל גדול (ערך, סיפור, קהילה = עס”ק). בניית מותג לא מנותקת מהיעדים העסקיים “הרגילים” (מכירות, לידים, שירות, שיווק). להיפך. בניית מותג מאפשרת לאסטרטגיית השיווק והמכירות להיות קלה יותר, נעימה יותר, ועם הרבה פחות מאמץ ובזבוז אנרגיה על שכנוע.

סוף התהליך של בניית מותג הוא ב”הוצאה לאור” של ספר המותג, שכולל סיפור מותג רלוונטי ובעל ערך אוניברסלי, אסטרטגיה ל”מכירת” רעיון לקהל גדול, ותכנית עבודה ליצירת רווחיות גבוהה, עקבית ומתמשכת פר לקוח / פר הכנסה. הספר הוא בעצם “התרכיז” של תכנית העבודה התדמיתית / הפרסומית, שתשפיע על תכנית העבודה השיווקית / המכירתית.

אמנות פיתוח הסיפור, או בשמה המוכר יותר – “סטוריטלינג”, היא אמנות השגת כל יעד, ובבסיסה עומדת “היכולת לשתול רעיון מחולל שינוי באמצעות סיפור מעורר השראה”. בניית מותג נעשית כולה סביב סיפור טוב, רלוונטי ובעל ערך, שהמותג (אני, אתם) הוא מספר הסיפור שלו.

המיתוג בעידן החדש לא עוסק ב”וועדות קישוט” של לוגואים ופלטת צבעים, אלא בעשייה בעלת ערך, ולשם כך ה”מיתוג” האמיתי למותגים שכאלה הוא, בסופו של דבר, ההערכה העצמית שלהם, שהיא הרבה בזכות ההערכה של הקהל שלהם לעשייה, וחוזר חלילה. בניית מותג ללא הערכה עצמית ואמונה עצמית – תהיה זהה ללקיחת מעצב/ת גרפי למיתוג בעשרות אלפי שקלים, רק כדי לגלות “אדם אחר” בצד השני של שיחת המכירה.

מיתוג “אנושי” מדבר על “לקיחת בעלות על הסיפור” שכולל 3 אלמנטים מרכזיים: להיות Walk-The-Talk של המסרים שלנו, להיות “הפרזנטורים” של ההבטחה השיווקית שלנו, ולהיות הראשונים שמאמינים, מכירים ומוקירים בערך (ובשווי) שאנחנו באמת מעניקים. כאמור, בניית מותג ללא הערכה עצמית (שהיא המיתוג האנושי של העידן החדש) – לא תצליח למכור שום סיפור, רעיון, או מוצר.

אמנות פיתוח הסיפור, במהותה, עוסקת בהזמנה, בעוד ששיווק עוסק בשכנוע. בעוד ששיווק מנסה להסביר לנו למה חשוב לקנות מוצר, סטוריטלר מספר לנו את ה”למה” חשוב לו לתת מענה לצורך. בניית מותג מדברת על המילים, הדרכים והכלים שדרכן נצליח לחבר אלינו קהל, הרבה לפני שבכלל צריך שיהיה לנו משהו מוחשי למכור.

מותגים מספרים על הדרך שלהם להגשים רעיון גדול, מתוך ידיעה שמדובר ברעיון שתמיד יהיה מקום ללמוד עליו, להתפתח עבורו, ולהתקדם לקראתו. או במילים אחרות: סיפור שלא נגמר, שבו המותג הוא תמיד “סוף טוב” יותר עבור הקהל שהוא רוצה לעזור לו. בניית מותג היא הקרקע לסיפור שמתאר בעצם את המסע שלנו, באופן שמעניק ערך לאחרים.

ערך, כמו המילה המקבילה שלה באנגלית, Value, עוסקת גם במשמעות של הערכה עצמית וגם הערכה כמותית למה שאנחנו באמת מקבלים, כמה “שווה” לנו לשלם (ויש הרבה דרכים לשלם את המחיר) ובכמה אנחנו מוכרים את עצמנו. כלומר, הענקת ערך, מעידה בעיקר על השווי שלנו הרבה לפני שקונים מאיתנו.

תוכן לא מוביל למכירות. תוכן מוביל לאפקט מצטבר של תדמית של השפעה, הובלה ורווחיות, והיא זו שמובילה להיכרות טובה יותר עם הקהל הרלוונטי ביותר, הבשל ביותר “לשלם את המחיר” (על כל המשמעויות של הביטוי), ושמכיר בערך של המותג (=לקוחות מושלמים). בניית מותג מאפשרת לנו למכור טוב יותר, ברווחיות גבוהה יותר, מול קהל פוטנציאלי רלוונטי ובשל יותר, אבל חייבים לבחור בהובלת רעיון לפני שמוכרים מוצרים, אחרת אנחנו לא נפסיק להתאמץ לכתוב תכנים שלא ימכרו, נהיה מכורים למדיה כי אנחנו לא נדע להביא קהל, ונצטרך כל הזמן להיות בגימיקים כדי להישאר בתודעה. בניית מותג פוטרת אותנו מהכאב ראש הזה, תודה שלום.